Sportlesinhoud

Onze lessen bieden een diverse mix van activiteiten en trainingen, perfect voor zowel beginners als ervaren sporters. Van krachttraining tot cardio en flexibiliteitsoefeningen, we hebben voor ieder wat wils. Sluit je vandaag nog aan en ontdek een gezonde en energieke manier om actief te blijven!

Yoga

met Aline

Dinsdag van 19u tot 19u55 (= kan ook als streamles worden gevolgd)

Yoga geeft je immuniteit en je fysieke en mentale gezondheid een boost. Iets waar we allen nood aan hebben. In deze les komen eerst meer actieve, dynamische houdingen aan bod, vaak gesynchroniseerd met de ademhaling. Hierdoor zullen spieren sterker en soepeler worden, circulatie zal verbeteren en energie kan beter stromen. In het tweede deel zoeken we zachte, diepe stretches, meer gericht op het dieper gelegen bindweefsel. Zo oefen je het luisteren naar je lichaam, zowel op fysiek als op mentaal niveau, en kan je diep ontspannen. Door deze combinatie streven we naar kracht en flexibiliteit, spanning en ontspanning. De les is anatomisch onderbouwd en down to earth gegeven. Geen enkele voorkennis is nodig om te kunnen volgen, dus laat je lekker onderdompelen in de wondere wereld van yoga!

Workout

met Britt

Dinsdag van 20u- 20u55 (= kan ook als streamles worden gevolgd)

Het eerste deel van de les bestaat uit conditietraining in de vorm van een eenvoudige aerobic choreografie.

Op deze manier train je je uithouding op een speelse manier op swingende muziek, dit zorgt voor een verhoogde hartslag waardoor de vetverbranding op gang komt.

Het tweede deel van de les richt zich op spierversterkende oefeningen in stand en lig. We maken gebruik van het eigen lichaamsgewicht. 

Spierversterkend

met Svenja 

Dinsdag 19u30 – 20u30

De lightles van KanActiefplus staat voor spierversterkende oefeningen met veel stretching van de spieren en losmaken van spanningen. 

Conditionele oefeningen, danspasjes, springen en lopen komen hier zo goed als niet aanbod. 

Spierverstevigend staat hier centraal en het gezellig samen sporten in een leuke en losse sfeer. 

Pilates

met Nina 

Donderdag 19u – 19u55

Pilates is een ontspannende les waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is.

Het is een training die spiergroepen versterkt en rekt om het lichaam soepel te houden.

Workout

met Onna 

Donderdag van 20u tot 21u

BBB (billen/buik/benen) het is een kracht en cardiotraining die focust op de belangrijkste B’s van het lichaam. Tijdens de cooling down stretchen we de gebruikte spieren.

Outdoor

met Jens 

Woensdag 19u30- 20u30

 

Je kan de outdoor lessen wat vergelijken met een light bootcamp. We combineren conditieoefeningen met krachtoefeningen.